< Terug naar overzicht

Herberg van oom Lammert en tante Klaasje en restaurant De Wijnberg 8.6 / 10

Merk 3, 8711 CL Workum

Bekijk de recensies | Locatie op kaart

Menu

Dit restaurant serveert een heerlijk verrassingsmenu tijdens de Restaurant Week.

Op het reserveringsformulier kunt u aangeven of u vegetariër bent of andere diëetwensen hebt, zodat het restaurant daar rekening mee kan houden. Wij raden u aan om uw gastheer / gastvrouw hier nogmaals aan te herinneren zodra u binnen komt.

U kunt uzelf uiteraard altijd verwennen met een wine pairing of een uitbreiding van het menu; uw gastheer / gastvrouw kan u alles vertellen over de mogelijkheden.

Het team van DiningCity wenst u een heerlijke Restaurant Week toe.


Over Herberg van oom Lammert en tante Klaasje en restaurant De Wijnberg

Jaren geleden werd bij verbouwingswerkzaamheden aan restaurant “De Wijnberg” in een kelder een oude sok met inhoud gevonden. Wat een spanning! Wat zou deze sok bevatten?  In deze sok vond men goudstukken en een verfomfaaid perkamenten geschrift! Een geschrift van Oom Lammert en Tante Klaasje, eeuwen geleden uitbaters van uitspanning “De Wijnberg”. In het testament stond de volgende tekst:

Aan de finder fan desen sock “van ducaten en silverlingen in desen sock, verdient met bloed, sweet ende tranen, sal men bouwen een beddesteeënhock voor vermoeide Marskramers en hun damen.”

​Aldus geschiedde. Boven restaurant “De Wijnberg” verrees na een jarenlange verbouwing de Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje, geheel in hun nagedachtenis en geest, met bloed, zweet en tranen gebouwd.

En de geest van Tante Klaasje…..zij waart noch immer rond in de Herberg. Als stille getuige van haar spiritueel verschijnen vindt de vermoeide reiziger op de meest onmogelijk plekken in de herberg….jawel, het breiwerkje van Tante Klaasje en de sokken van Oom Lammert……Reviews van Herberg van oom Lammert en tante Klaasje en restaurant De Wijnberg

8.6

eten

8.1

sfeer

8.4

service

9.1

eten 7 | service 9 | sfeer 9

Ee waren niet veel gasten, kregen dus alle aandacht. Op een niet overdreven wijze. Tempo van serveren was goed. Je proeft wat je eet. Goed eten, geen uitzonderlijke kunstje . Gewoon goed. Ook weer eens fijn. Ik eet bl ook graag bij sterrenrestaurants. Maar dit was gewoon, ongewoon goed. En dat vonden mijn gasten ook.


godelieve - Sep 08, 2015

eten 6 | service 6 | sfeer 6

er was geen speciaal verrassingsmenu, we mochten zelf ons menu samenstellen. van een viersterrenrestaurant hadden we iets exclusievers verwacht. Het duurde heel erg lang voordat we weer een volgende gang kregen. Drie en half uur voor een driegangen diner!


frieda - Sep 01, 2015

eten 8 | service 10 | sfeer 9

Heerlijk gegeten het was helemaal top vriendelijke bediening gezellige sfeer


j.c.Sprenkels - Mar 15, 2015

eten 8 | service 10 | sfeer 9

Ontvangst en bediening waren uitstekend, we bestelden diverse voor -en hoofdgerechten. Iedereen was tevreden en dus is een bezoek voor herhaling vatbaar.


Gertjan Nijpels - Mar 15, 2015

eten 3 | service 8 | sfeer 6

Wij hadden hier meer van verwacht. Prima eten voor een eetcafé. Maar vis met rode kool en hele vette spareribs vielen ons tegen. Vriendelijk personeel.


Gerard - Mar 07, 2015

Reserveer een tafel
  • Gegevens