Restaurant Week has been extended until 30 April, due to great success!

Ross Lovell Rijsoord

French, Dutch | €€€
8,8 (199 reviews)
92% recommended

3 course Chef's lunch €39.50

Ross Lovell Rijsoord

French, Dutch | €€€
8,8 (199 reviews)
92% recommended

3 course Chef's lunch €39.50

Restaurant Week
3 course Chef's lunch
€39.50

Would you like to enjoy a culinary and affordable lunch during the Restaurant Week?

Restaurant Ross Lovell Rijsoord serves an amazing 3 course Chef's lunch during Restaurant Week.

Don't miss this chance to discover restaurant Ross Lovell Rijsoord and try their delicious lunch menu for only €39.50.

Book your table now!

Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.

Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.

Reserve a table Reserve a table

Restaurant Week
4 course Chef's dinner
€44.50

During the National Restaurant Week, top restaurants offer a fantastic and also a very affordable surprise menu. An offer you don't want to miss!

Based on reviews restaurant Ross Lovell Rijsoord has been selected as one of the top participating restaurants.

Would you like to enjoy the 4 course Chef's dinner at restaurant Ross Lovell Rijsoord for only €44.50?

Book your table now!

Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.

Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.

Reserve a table Reserve a table

What 199 people say about Ross Lovell Rijsoord

8.8 Based on 199 reviews. 92% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

"Gastvrij...!"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Het was onze eerste kennismaking met Ross' Lovell...en...het "smaakt" naar meer. De gastvrije ontvangst met begeleiding naar de tafel is helaas geen vanzelfsprekendheid in vele restaurants. Wat ons direct trof waren de bijzondere, fraaie, houten tafels...heel apart. Over het diner, inclusief de bediening kunnen wij kort zijn ...TOP.
Ga zo door!

Leo Alkemade at 28 August 2015

"Diner in de restaurantweek"
8.7 Cuisine 10 | Service 8 | Atmosphere 8

Het laatste half jaar heb ik meerdere malen bij Ross Lovell gedineerd.
De kok ,Gerrit van den Berg, brengt de meest verfijnde gerechten op tafel.
Onze ober had niet een echt vriendelijke en betrokken uitstraling.
Heerlijk om daar te genieten van een meer dan lekker diner.

A.Stehmann at 27 August 2015

"Verrassing"
8.7 Cuisine 6 | Service 10 | Atmosphere 10

Leuke entourage, gemoderniseerd sjiek. Duidelijke aspecten van gebruik van de natuur zowel in interieur als ingredienten. Leuk idee die keuzes van geur om een verrassingsgerecht te kiezen. Ook al konden wij persoonlijk niet de link leggen tussen de keuze van de ingredienten en de geuren vond ik persoonlijk juist dat...

Read full review

Leuke entourage, gemoderniseerd sjiek. Duidelijke aspecten van gebruik van de natuur zowel in interieur als ingredienten. Leuk idee die keuzes van geur om een verrassingsgerecht te kiezen. Ook al konden wij persoonlijk niet de link leggen tussen de keuze van de ingredienten en de geuren vond ik persoonlijk juist dat gerecht het best gelukt. Het hoofdgerecht vond ik persoonlijk iets te flauw, was echter allemaal wel perfect bereid. Het personeel is vriendelijk, waardoor wij iig bijzonder op ons gemak zaten. Zeker voor herhaling vatbaar en ik vond de biologische olie op tafel zaaaalig. Hoort niet bij het keuzemenu maar wil het toch even kwijt.

Corina at 27 August 2015

"Bourgondisch genieten met partner"
9.3 Cuisine 9 | Service 10 | Atmosphere 9

Ross Lovel, een half jaar geleden geopend, deed mee met het restaurant festival. Een hele leuke mogelijkheid, voor ons, om eens kennis te maken, hoewel de hoofdrolspelers al geen onbekende waren. Het team werkte eerder samen bij Solo waar chef Gerrit van den Berg zijn eigen signatuur moest combineren met de Marokkaa...

Read full review

Ross Lovel, een half jaar geleden geopend, deed mee met het restaurant festival. Een hele leuke mogelijkheid, voor ons, om eens kennis te maken, hoewel de hoofdrolspelers al geen onbekende waren. Het team werkte eerder samen bij Solo waar chef Gerrit van den Berg zijn eigen signatuur moest combineren met de Marokkaanse stijl van chef Mohamed El Harouchi, die vanwege een ernstig auto ongeluk uitgeschakeld was.

Het goed onderhouden 17e eeuwse pand heeft een uitstekende ligging, direct langs de oever van de Waal met volop eigen parkeerplaatsen, dicht bij het groen en niet ver van de snelweg. We hadden wat pech met het weer dus onze geplande wandeling werd een korte, onder de paraplu.

We werden al bij de ingang opgemerkt door Isabella Wildtham (maître/sommelier) en we kozen het loungegedeelte voor het gebruik van een aperitief. Een ruimte met grote bar, parallel aan het terras met uitzicht over de Waal. De luxe blauwe pluche stoelen vallen meteen op. We nemen plaats aan de bar en “klimmen” op de “luxe” kruk. Als aperitief de witte huiswijn uit Sicilië van Marchese Montefusco gemaakt van de inheemse Insolia, weer een wat anders, leuk. We mochten de wijnkaart, met mooie koperen kaft, even inzien en ik moet zegen, een behoorlijk indrukwekkende. Hierin, wijnen van bijna alle streken van de wereld vertegenwoordigd, keurig gerangschikt op land en streek. Natuurlijk is ook Oostenrijk (favoriet van Isabella) met twee pagina's sterk vertegenwoordigd. Erg betaalbaar, het gros zit tussen de €25,- en €40,-, waarnaast ook verschillende kostbare grote namen, dus voor ieder wat wils, keurig.

Het amuse trio werd uitgeserveerd. In een kopje, onderin een laag fijngesneden rode biet erop een quenelle bananenijs met kerrie en een krokantje met sesam. Een verrassende smakencombinatie met pikante nasmaak, lekker.
Een Creuse oester met bloody mary en stukjes bleekselderij, dat is altijd smikkelen.
Verder nog een kopje romige aspergesoep met stukjes kreeft afgewerkt met een crostini met crème van tonijn en een cressjes assortiment.

We werden begeleid naar het restaurantgedeelte, aan de voorzijde van het gebouw. Een mooie grote ruimte verdeeld in drie delen. Een luxe klassieke en romantische uitstraling waarin oude elementen zoals het balken plafond, de opkamer en de ramen met glas in lood, bewaard zijn gebleven. De tafels zijn van massief populieren hout met mooi motief, de ruwe bast als tafelrand, keurig afgewerkt met een glanzende lak, origineel. Ze zijn ingedekt met zilveren couverts, fijn geweven servet in een koperen ring en mooie grote wijnglazen van Riedel. De royale armstoelen zitten comfortabel.

De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd, een Chileense Sauvignon blanc van Cartagena, heerlijk aroma met tonen van tropisch citrusfruit, erg lekker. Uit de keuken een hele mooie presentatie op een zwart bord. Als basis twee cilinders van makreeltartaar met erop een pasteitje met vulling van kreeft. Centraal een quenelle ijs van komkommer op een nestje van kataifideeg met ernaast twee quenelles van avocado en zoet zure groentes. De afwerking was met een hele dunne kunstzinnig aangebrachte streep van sinaasappelcrème. Een complex gerecht met mooie pure smaken waarmee naar hartenlust kon worden gecombineerd en waarbij de wijn naadloos aansloot, een sterke start.

De tweede begeleider werd geschonken uit een karaf, een hele speciale. Gemaakt van Semillon 1999 van het huis Meerea Park uit Australie. Complex aroma met een bepaalde spanning, in de mond verrassend dunner met een relatief hoge zuur graad. Uit de keuken een super bourgondisch asperge gerecht. Stukken verse asperge, stukjes gekookt ei met peterselie en stukken van de kreeftenstaart op een bedje van krokant gebakken vis met ernaast sappige kokkels, lamsoor en zelfs een stukje gekookte aardappel, afgewerkt met een schuim van champagne. Asperges mooi hoog op smaak, de kreeft was keurig gegaard, de vis was ietsje te ver. Een mooie klassieke smakencombinatie. De wijn was een keurige begeleider met zijn heerlijke aroma en met zijn zuren een ondersteuner van het gerecht. Genieten!

Uit de Saumur de L'Insolite van het huis Des Roches, bio dynamisch gemaakt van Chenin blanc druiven en gerijpt op Oostenrijks hout. Mooi goud geel in het glas met in het aroma die typische honing toets en complex in de mond, heerlijk. Uit de keuken een mooi stuk krokant gebakken roodbaarsfilet op een mousseline van aardappel met een fijne brunoise van zure bom, ernaast twee verschillende stukken van gebakken inktvis, afgewerkt met een saus op basis van olijfolie met hierin violet mosterd. De vis was ondanks de bruine krokante korst toch nog sappig, keurig. De inktvisstukken waren ook zeer goed gegaard. De smaken zijn puur en combineren goed. De wijn bleef keurig overeind tegen dit rijkere smakenpalet en was een prima begeleider.

We schakelde over op rood met een Rioja Palaciego reserva 2008 van het huis Solar de Ayala, mooie diepe kleur, krachtig en elegant gemaakt met nog mooie zuren, heerlijk. Op het langwerpige bord een bourgondische portie van stukken krokant gebakken kalfswang op een bedje van knolselderiecrème. Ertussen rolletjes van ganzenlever en chipjes van violet aardappel, erop crostini met dungesneden gedroogde worst, afgewerkt met een lauriersaus en behoorlijk wat truffel olie. Het truffelaroma vulde de ruimte, heerlijk. De wang was super mals en mooi krokant. Een klassiek eet of beter gezegd snoep gerecht met een heerlijke begeleider, helemaal tevreden.

De dessertwijn was een rode uit Spanje met apart uitrolbaar etiket. De Dolç de Lluna gemaakt van Merlot 2006. Subtiel zoet met nog veel kracht en zachte tannines. Op het bord een tweetraps gerecht. Een dunne schijf vanille pudding met een krans van gedroogde rode bes en rozijnen, centraal een witte aardbei en een quenelle frambozenijs op een nestje van kataifideeg. Goede pure smaken waarnaast de wijn net wat te krachtig is.
De tweede bereiding was ter nagedachtenis aan chef Mohamed El Harouchi. Een pastilla gevuld met stoofvlees van ossenstaart waarin gedroogde vruchten. Lekker hartig en meer mijn smaak, hierbij sloot de wijn naadloos aan.

Als afsluiter nog een glaasje niet te krachtige espresso met een tweetal klassieke friandises. Waarna we van de chef nog een rondleiding kregen door het grote multifunctionele gebouw, leuk!

Bediening was uitstekend verzorgd. Isabella heeft ons deze middag enorm in de watten gelegd. Mooie wijnen geselecteerd en keurige presentatie van gerechten en wijnen.
Prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend, hoewel ik wel het gevoel heb dat we wat extra zijn verwend. Super bedankt hiervoor. De lunch tijdens het restaurant festival kost all in €50,-

Samengevat kunnen we zeggen dat de keuken een duidelijke klassieke stijl heeft, gebaseerd op mooie pure smaken met luxe producten en hele goede bereidingen in bourgondisch stijl. Isabella verstaat haar vak als maître en sommelier, mooie en originele wijnkeuzes, complimenten. De ambiance spreekt me erg aan, klassiek, zonder oubollig te zijn, met luxe. Met goed weer is het terras, top. Een aanrader voor de bourgondiërs, liefhebbers van lekker eten in klassieke stijl en wijnliefhebbers.

Ad Wijgerde at 26 April 2015

Map All restaurant deals in Ridderkerk

Show phone number

About Ross Lovell Rijsoord

Cuisine: French, Dutch

The delicious gourmet restaurant Ross Lovell is located in Ridderkerk. According to them, gastronomy starts with pure and especially fresh ingredients. Restaurant Ross Lovell attaches great importance to its partners: committed and cooperative suppliers.

You can taste the passion for food in every dish. Balance, attention to detail and style are important features for Ross Lovell. The wine/food combinations are also central. Do you also want to come and enjoy exceptional gastronomy at an affordable price? Reserve a table now and taste the special creations.

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Ridderkerk

Frequently asked questions

No, for most restaurants you don't have to pay upfront when you make a reservation.
Some restaurants only accept reservations with a small down payment, this is clearly indicated when making a reservation.

If you have lost the confirmation, please email to [email protected] with your reservation details.

Once you have made your reservation, you will automatically receive an e-mail with an invitation to share your gastronomic experience with the restaurant in a review. Click on 'leave a review' in the e-mail and here you can write a review about the restaurant you have visited.

During the National Restaurant Week you can enjoy a fantastic 3-course dinner at the best 600 restaurants in the Netherlands for only € 29.95 per person. The National Restaurant Week is organized twice a year, in the spring and in the fall.

Restaurants are happy to take your dietary requirements into account. You can indicate this in the comments on the booking form.

Drinks are not included in de menu price. Only, if its clearly stated in de deal description.

That's no problem! You can make changes by using the 'change' link in your confirmation mail or login into your account.

Yes, you can always cancel free of charge.

If you have paid a deposit, you can cancel up to 24 hours before your reservation. Your deposit will then be automatically refunded to your account. Please note that if you cancel less than 24 hours in advance, the restaurant will keep your deposit to cover the cost of the table. We are independent of this, any problems caused by this must be resolved in communication with the restaurant.

You can cancel your reservation from the confirmation email: Click on manage reservation in the email and click on the cancel reservation button. If you have created an account, you can also do this easily by going to 'my reservations'. You can also contact us by phone +31 20 486 67 29 or by email at [email protected].

Partners

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Popular cities

View all restaurants
Add your restaurant

Do you think your restaurant should to be on this website also? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities