Restaurant Week
5 course Michelin dinner
€110
€77.50
During the National Restaurant Week, top restaurants offer a fantastic and also a very affordable surprise menu. An offer you don't want to miss!
Based on reviews restaurant Tante Koosje* has been selected as one of the top participating restaurants.
Would you like to enjoy the 5 course Michelin dinner at restaurant Tante Koosje* for only €77.50?
Book your table now!
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.
Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.
What 996 people say about Tante Koosje*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Prima avond en gezellig in een beetje outbollige sfeer en geen linnen op de tafel. Bediening erg goed en informatief en tevens een issue erg goed opgelost. Eten was goed maar niet heel verrassend of heel verfijnd, wel prima kwaliteit. Kazen mogen wat sprekender zijn. Wijn arrangement sloot goed aan. verder erg mooie wijnkaart
We hebben op dinsdag 29.11. gegeten bij Tante Koosje en het was van begin tot eind fantastisch. De service was buiten gewoon attent en vriendelijk. Het eten was en spannende combinatie van verschillende smaken en op heel hoog niveau. Ik kan iedereen alleen aanraden om bij Tante Koosje te eten of nou met familie, vrienden of je lief.
Zeer sfeervol restaurant. Mooie gerechten, goed over nagedacht. Fazant was boterzacht. Een nadeel maar dat is in de gehele horeca een punt: wijnen per glas zijn veel te duur.
Onder de kerktoren schijnen de lampen sfeervol oranje waardoor de entree tot het hofje waar de bistro aan ligt gelijk mediterrane gevoelens oplevert; en dat in November....
Het top 5-gangen thema menu werd gelukkig (haha) nog wel gelardeerd met drie amuses waarbij het aanbevolen wijn arrangement perfect klopte. Je ...
Onder de kerktoren schijnen de lampen sfeervol oranje waardoor de entree tot het hofje waar de bistro aan ligt gelijk mediterrane gevoelens oplevert; en dat in November....
Het top 5-gangen thema menu werd gelukkig (haha) nog wel gelardeerd met drie amuses waarbij het aanbevolen wijn arrangement perfect klopte. Je moet alleen wel doordrinken (zelfs al ga je als laatste weg) lekker eten en drinken in deze entourage en in deze schakering kost gewoon tijd... Tijd die ik iedereen kan aanraden uit te trekken voor een bezoekje aan Tante Koosje.
Wij hebben prima gegeten, de sfeer in het restaurant was ook goed.
Toch hebben we allebei eerder in een andere (1) ster restaurant gegeten waar de keuken bijzonderder was.
Een belangrijke minpunt waren de stoelen, als je ongeveer 3 uren in een restaurant zit en wil genieten van het eten, is dit toch heel jammer als je op slechte stoelen zit!!! tip: snel vervangen
Map All restaurant deals in Loenen aan de Vecht
About Tante Koosje*
Cuisine: French
Restaurant Tante Koosje* is located in the heart of the picturesque village of Loenen aan de Vecht. This special restaurant is situated on the square in the shadow of the church. The decor is cosy and charming with subdued atmospheric lights and antique furniture. A combination of the nostalgic atmosphere, crazy cuisine and affordable prices is what makes Restaurant Tante Koosje* so popular.
Her name comes from an former Loenen resident called Koosje Edema, who lived in the house until her death in 1958. After her death, the municipality wanted to demolish her house and the surrounding houses, but this was prevented. All the houses were rebuilt and 40 years later they decided to start a restaurant in the building and name it after her.
The Chef, Ronald Veldhuijzen, was born in Heerenveen. After a successful chef training and building up work experience at renowned companies, he left Friesland to work at 'De Bokkedoorns' in Overveen and after a few years at the 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 he joined 'Chapeau' in Haarlem and in his first year he was awarded his first star! In 2006 he started a new challenge at Tante Koosje*.
On the menu you will find some great signature dishes by Ronald, such as grilled Frisian sugar loaf with fried duck liver or on the rim fried turbot fillet. His cooking style is classic, modern and pure and he is very aware of the seasons of the different products. He considers sauces to be an important part of the dish and they are always made with the bones or bones of the product he makes.
The restaurant has had a Michelin star since 1998, with the exception of the year 2004 when the restaurant lost the star. Tante Koosje* has a total of 15.5 Gault&Millau points.