Restaurant Week
5 course Michelin dinner
€99
Would you like to get acquainted with Restaurant The White Room*?
We have put together a fantastic introductory menu for you for €99 per person (excluding beverages). This menu will introduce you to several dishes from the kitchen style of our chef de cuisine, Tristan de Boer. He employs a very fresh, elegant, and light style with powerful flavors and respect for Mother Nature.
Amsterdam has historically been a melting pot of cultures. Tristan, a born and raised Amsterdammer, brings these cultures together in his balanced dishes. He draws influences from Suriname, Indonesia, Thailand, as well as Japan and China. He is inspired by all these cultures that collectively form Amsterdam's culture.
We have also crafted a fully vegetarian* menu, which offers a highly innovative and certainly no less delicious experience even for non-vegetarians!
We hope to welcome you soon and introduce you to our flavors in our beautiful restaurant!
We kindly request that you inform us in advance of any allergies and/or dietary preferences we should consider. Due to the complexity of the dishes and their preparation, we regret that we cannot accommodate these requests on the evening itself.
Reserve a table Reserve a tableWhat 161 people say about The White Room by Jacob Jan Boerma*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Tijdens de restaurantweek hebben we genoten van een vijfgangenmenu met bijpassend wijnarrangement. De start was al veelbelovend: 4 amuses. De gerechten waren tot in de puntjes verzorgd en zeer verfijnd. Vooral de langoustine viel zeer in de smaak. We waren ook bijzonder te spreken over de wijn die bij het hoen geschonken werd. Werkelijk fantastisch. Een aanwinst voor de stad.
Op een prachtige locatie, het Krasnapolsky hotel op de Dam in Amsterdam, is er nu eindelijk een restaurant gekomen dat recht doet aan die schitterende plek. Schitterende eetzaal , verrukkelijk eten , prachtige, waaronder zeker betaalbare wijnen ( uitstekende sommelier, Isabelle)en een zeer goede bediening onder lei...
Read full reviewOp een prachtige locatie, het Krasnapolsky hotel op de Dam in Amsterdam, is er nu eindelijk een restaurant gekomen dat recht doet aan die schitterende plek. Schitterende eetzaal , verrukkelijk eten , prachtige, waaronder zeker betaalbare wijnen ( uitstekende sommelier, Isabelle)en een zeer goede bediening onder leiding van Richard (ex Bord d'Eau). Amsterdam heeft er een klasse tent bij. Daar ben ik blij om. Michelin ster zal niet lang op zich laten wachten.
De 1 na de ander amuse/gang was qua smaak erg byzonder, heerlijk en echt een verwennerij. Presentatie van het eten zag er superb uit, geen op of aanmerking nodig!
Service was idd keurig, vriendelijk, maar een beetje stijfjes, weinig spontaniteit.
De ene gastheer was bijvoorbeeld meer geinteresseerd of je het ete...
De 1 na de ander amuse/gang was qua smaak erg byzonder, heerlijk en echt een verwennerij. Presentatie van het eten zag er superb uit, geen op of aanmerking nodig!
Service was idd keurig, vriendelijk, maar een beetje stijfjes, weinig spontaniteit.
De ene gastheer was bijvoorbeeld meer geinteresseerd of je het eten lekker vond dan de ander, die vroeg dan helemaal niets en haalde alleen je bord weg, dat is wel jammer. Verder absoluut Michelinwaardig!
Echt fantastisch goed gegeten. Mooie, lichte gerechten en zeer prettige en goede service. Enorme aanrader! Op naar minstens 1, en wat mij betreft 2 Michelin-sterren!
Wij hebben op een vrijdagavond hheerlijkgenoten bij The White Room. De zaal doet een sfeer aan die past bij de hele setting van luxe en exclusiviteit. Er is van onze kant ook niks meer dan lof over het eten. De kip, de vis en de amuses waren van hoog niveau.
Het enige puntje was de serieuze/onpersoonlijke maar zee...
Wij hebben op een vrijdagavond hheerlijkgenoten bij The White Room. De zaal doet een sfeer aan die past bij de hele setting van luxe en exclusiviteit. Er is van onze kant ook niks meer dan lof over het eten. De kip, de vis en de amuses waren van hoog niveau.
Het enige puntje was de serieuze/onpersoonlijke maar zeer professionele behandeling van het personeel. Wij miste wat gastheerschapen hartelijkheid. Uiteraard ligt bij een ieder zijn voorkeur. Alles bij elkaar een grote winst voor het NH Karsnapolsky.
Map All restaurant deals in Amsterdam
About The White Room by Jacob Jan Boerma*
Cuisine: French
Jacob Jan Boerma is at the helm of The White Room team. The team that implements its vision in Amsterdam is led by Chef de Cuisine Tristan de Boer and Maître Bram Hommes. Together with them, Boerma wants to touch a wide audience with a style that is in his heart.
3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, known for 'De Leest***', is at the helm of The White Room team. The experienced Chef de Cuisine Tristan de Boer cooks under his signature. The wonderful ingredients and fresh style of de Boer ensure a perfect combination with the sour flavors and spices that Boerma is known for.
The name The White Room is derived from the historic name 'De Witte Zaal', which was given the space when it opened in 1885. The current restaurant is considered the oldest restaurant in Amsterdam, where original styles are still preserved. Thanks to the refined and modern styling, history and present are seamlessly connected here.
The White Room is part of NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, the first NH Collection hotel of NH Hotel Group in the Netherlands. NH Collection is the upper-upscale brand of NH Hotel Group, in which gastronomy plays a very prominent role.
The restaurant was awarded 1 Michelin star in 2017 and has 15 Gault&Millau points.