Restaurant Week
3 course Rising Star dinner
€49
During the National Restaurant Week, top restaurants offer a fantastic and also a very affordable surprise menu. An offer you don't want to miss!
Based on reviews restaurant 't Nieuwe Diekhuus has been selected as one of the top participating restaurants.
Would you like to enjoy the 3 course Rising Star dinner at restaurant 't Nieuwe Diekhuus for only €49?
Book your table now!
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.
Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.
Restaurant Week
3 course Rising Star lunch
€49
Would you like to enjoy a culinary and affordable lunch during the Restaurant Week?
Restaurant 't Nieuwe Diekhuus serves an amazing 3 course Rising Star lunch during Restaurant Week.
Don't miss this chance to discover restaurant 't Nieuwe Diekhuus and try their delicious lunch menu for only €49.
Book your table now!
Please note. Seats are limited. Online reservations are mandatory.
Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.
What 59 people say about 't Nieuwe Diekhuus
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Via Dining City aten we op een warme zomeravond bij Restaurant Het Nieuwe Diekhuus in Terwolde. Het restaurant ligt aan de IJssel en je hebt vanaf het terras ook een mooi uitzicht op de rivier en de stad Deventer. Vanwege de heersende droogte was de rivier verworden tot een mager stroompje.
Het arrangement besto...
Read full reviewVia Dining City aten we op een warme zomeravond bij Restaurant Het Nieuwe Diekhuus in Terwolde. Het restaurant ligt aan de IJssel en je hebt vanaf het terras ook een mooi uitzicht op de rivier en de stad Deventer. Vanwege de heersende droogte was de rivier verworden tot een mager stroompje.
Het arrangement bestond uit een driegangenmenu dat na believen kon worden aangevuld met extra gangen of extra gerechten. We kozen voor vier gangen. Men was goed op de hoogte van onze dieetwensen en daar werd ook goed rekening mee gehouden.
Hoewel, naar later bleek, het restaurant ook alcoholvrije wijnen in het assortiment heeft, kozen we als aperitief voor Ginger Ale, wat ook lang niet overal verkrijgbaar is.
Er werd gestart met een mooi schaaltje brood met daarbij fijne boter, olijfolie en zout. Vrij vlot daarna werd de eerste gang opgediend. Dat waren stukjes forel met erwtjes. Het was zeker lekker, maar ik vond de vis wat zout. Dat gold ook voor het hoofdgerecht (kalfsvlees met pepersaus). Op de tweede (eendenborst met een crème van sinaasappel en venkelknol ) en vierde gang (zwarte bessen en basilicumijs) was niets aan te merken. Lekker.
Al met al was het een fijne avond met lekker eten, goede en vriendelijke bediening en een mooi uitzicht op de IJssel en Deventer.
Voor-, hoofd- en nagerecht waren met zorg bereid, van uitstekende kwaliteit en heel smaakvol. Bovendien waren de porties genereus en de bediening heel bereidwillig om aan de wensen van de gasten tegemoet te komen. Kortom; een ‘ommetje’ meer dan waard!
Mooie ligging aan de rivier, met uitzicht
Na eerdere bezoeken in het verleden, waarbij we in de watten werden gelegd en heerlijk hebben gegeten, waren onze verwachtingen hoog nu ze een Bib Gourmand hebben gekregen.
Helaas werden wij teleurgesteld. De bediening was niet erg attent, we moesten lang wachten op ons aperitief, borden werden niet echt met zorg n...
Na eerdere bezoeken in het verleden, waarbij we in de watten werden gelegd en heerlijk hebben gegeten, waren onze verwachtingen hoog nu ze een Bib Gourmand hebben gekregen.
Helaas werden wij teleurgesteld. De bediening was niet erg attent, we moesten lang wachten op ons aperitief, borden werden niet echt met zorg neergezet, ondanks het warme weer werd er geen karaf water aangeboden en ik moest zelf achter de wijn voor het hoofdgerecht aan.
Het eten was lekker, maar gaf geen smaakexplosie en hetzelfde krokantje kwam terug in het voor- hoofd- en nagerecht. Een van de tafelgenoten had bij de reservering aangegeven geen vlees te eten. Er werd hoen geserveerd en achteraf werd als excuus aangevoerd dat dat gevogelte was en geen vlees en dat ze het dan had moet weigeren. ("Kip, het meest veelzijdige stukje vlees" is toch de reclameslogan?). De vorige keer was er een heerlijke amuse, nu moesten we het met een stukje brood en boter en olie doen.
We hadden echt meer verwacht van een Bib Gourmand restaurant.
Vooral het hoofdgerecht (lam) was heerlijk, voorgerecht redelijk. Jammer dat je zo dicht op elkaar zit op een terras met bij mooi weer heel veel lawaai van het verkeer.
Map All restaurant deals in Terwolde
About 't Nieuwe Diekhuus
Restaurant 't Nieuwe Diekhuus is located in Terwolde at the beautiful IJsel. Under the leadership of chef Gijs Koopman, the restaurant cooks at an incredible level.
The restaurant wants you to feel at home and enjoy a top-level relaxed atmosphere. Be surprised by the fine combinations between wine and food, real pure flavors and a cosy atmosphere.