Restaurant Week
5-gangen Michelin diner
€ 99,-
Wilt u een keer kennismaken met Restaurant The White Room*?
The White Room heeft een fantastisch kennismakingsmenu voor u samengesteld voor € 99,-p.p. Dit menu laat u kennismaken met meerdere gerechten uit de keukenstijl van onze chef de cuisine Tristan de Boer. Hij hanteert een zeer fris, elegant en lichte stijl met krachtige smaken en respect voor moeder natuur.
Amsterdam is van oudsher een smeltkroes van culturen. Tristan, geboren en getogen Amsterdammer brengt deze culturen samen in zijn uitgebalanceerde gerechten. Hij maakt gebruik van invloeden uit Suriname, Indonesië, Thailand, maar ook Japan en China. Hij laat zich inspireren door al deze culturen die samen de Amsterdamse cultuur vormen.
Ook hebben zij een volledig vegetarisch* menu samengesteld, wat ook voor de vegetariër een zeer vernieuwende en zeker niet minder lekkere ervaring is!
The White Room hoopt u snel te mogen ontvangen en kennis te laten maken met de smaken in het prachtige restaurant!
Wij verzoeken u van te voren aan te geven of er allergieën en/of dieet wensen zijn waarmee wij rekening kunnen houden. Vanwege de complexiteit van de gerechten en de voorbereiding hiervan kunnen wij dit op de avond zelf helaas niet meer.
Wat 161 mensen zeggen over The White Room by Jacob Jan Boerma*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wat een geweldige avond. Een prachtige zaak met personeel dat passie voor het vak heeft. De gerechten zinnenprikkelend en met de wine pairing in een woord subliem.
Wij hebben genoten van het eten, mooie gerechten en verassende smaken. Het restaurant is chique, rustig en mooi ingericht.
Alles was perfect, was alleen een beetje koud in de ruimte
Viel helaas wat tegen. Weinig variatie in het 4-gangen lunchmenu (alleen maar (wit)vis, op het dessert na). Wel smaakvol, maar had lekkerder geweest om 1 gang wat anders te serveren dan vis. Verder kregen we een glas champagne van € 17,50 aangesmeerd terwijl we gewoon vroegen om een glas bubbels. Had netjes geweest ...
Lees hele reviewViel helaas wat tegen. Weinig variatie in het 4-gangen lunchmenu (alleen maar (wit)vis, op het dessert na). Wel smaakvol, maar had lekkerder geweest om 1 gang wat anders te serveren dan vis. Verder kregen we een glas champagne van € 17,50 aangesmeerd terwijl we gewoon vroegen om een glas bubbels. Had netjes geweest om ons te vragen wat voor soort bubbels we wilden ipv zomaar die dure champagne te serveren. En mijn bord werd 1x bijna van tafel gehaald terwijl ik nog aan het eten was. Heel slecht voor een restaurant met een michilenster. En de sommelier had een vlek op zijn colbert wat er niet zo fris uitzag. Ook niet iets dat je verwacht in zo'n restaurant... Kortom; ik had er meer van verwacht...
Fantastisch eten met ongelooflijke service. Om opnieuw te doen!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
Over The White Room by Jacob Jan Boerma*
Keuken: Frans
Jacob Jan Boerma staat aan het roer van het team van The White Room. Het team dat zijn visie in Amsterdam uitvoert staat onder leiding van Chef de Cuisine Tristan de Boer en Maître Bram Hommes. Samen met hen wil Boerma een breed publiek raken met een stijl die in zijn hart zit.
3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, bekend van 'De Leest***', staat aan het roer van het team van The White Room. Onder zijn signatuur kookt de ervaren Chef de Cuisine Tristan de Boer. De prachtige ingrediënten en de frisse stijl van de Boer zorgen voor een perfecte combinatie met de zure smaken en specerijen waar Boerma om bekendstaat.
De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.
The White Room maakt onderdeel uit van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, het eerste NH Collection hotel van NH Hotel Group in Nederland. NH Collection is het upper-upscale merk van NH Hotel Group, waarin gastronomie een zeer prominente rol speelt.
Het restaurant is in 2017 bekroond met 1 Michelinster en heeft 15 Gault&Millau punten.